Ett ärr efter ett kirurgiskt ingrepp eller akne kan vara ett störningsmoment. Att alltid behöva se det och kanske bli påmind om någonting jobbigt eller traumatiskt. Vi på Skövdekliniken kan hjälpa dig att minska dina akne ärr eller kirurgiska ärr med flera metoder.

BEHANDLINGSMETODER

Vi på Skövdekliniken arbetar med flera olika utrustningar för behandling av akne ärr, kirurgiska ärr och även hudbristningar. Boka en konsultation så kommer vi tillsammans fram till den bäst lämpade behandlingsmetoden för dig.

DERMAPEN (akne ärr): Dermapen är en avancerad fraktionerad nålningsteknik som ökar hudens produktion av kollagen och stimulerar huden till självförnyelse, vilket resulterar i att huden drar ihop sig, blir spänstigare och mer välmående. Resultaten av Dermapen kan jämföras med en fraktionell laser behandling fast med mindre biverkningar och kortare återhämtningstid.
Tillsammans med Dermapen använder vi revitaliserande NCTF Vitamincocktail som innehåller hyaluronsyra + 53 aktiva ingredienser (vitaminer, mineraler, aminosyror, enzymer).

RIOBLUSH: Rioblush CO2 är en injektionsbehandling med medicinsk koldioxid som främjar en självförnyande effekt i huden. Genom att injicera en liten mängd koldioxid in i huden reagerar kroppen och börjar att öka blodcirkulationen samt tillväxtfaktorer. Denna reaktion förbättrar hudens elasticitet, textur och självläkande egenskaper. Huden blir mer välmående, ärren jämnas ut och hudtonen blir jämnare.

FRAKTIONELL LASER: Fraktionell laser är en av marknadens mest moderna teknologi när det gäller hudförbättring. Med fraktionell laser skapar man små kontrollerade mikro-skador på hudens yta, vilket leder till att ny och frisk vävnad skapas samt att produktionen av kollagen- och elastin ökar.