Ehsan Abdi, Leg. Sjuksköterska

FILLERS
Rynkbehandling med hyaluronsyra, även kallat fillers, är något för dig som vill förbättra ditt utseende på ett  naturligt och diskret sätt. Behandlingen är dessutom skonsam, effektiv och ger ett hållbart resultat. Rynkbehandling med fillers föryngrar och fräschar upp ditt utseende genom att återfukta, släta ut och bevara ungdomlig spänst och lyster.

Hyaluronsyra finns naturligt i vår kropp. Dess främsta uppgift i huden är att hålla den fuktig, ge volym, samt att bidra till bildandet av ny vävnad. När vi åldras minskar mängden hyaluronsyra i kroppen, detta gör att huden tappar sin ungdomliga spänst och lyster och det uppkommer rynkor. En fillersbehandling kompenserar detta genom att tillföra hyaluronsyra som bygger upp, återfuktar, slätar ut och föryngrar hudens struktur.

BEHANDLINGSOMRÅDEN

Vanliga områden för rynkbehandling med fillers är bekymmersrynkan, kråkssparkar, ledsna mungipor och rökrynkor. Man kan också behandla läppkonturen och göra läppförstoring med hyaluronsyra.

HÅLLBARHET

Hos oss på Skövdekliniken arbetar Leg. Sjuksköterska med Teosyal. Resultaten med en Teosyalinjektion håller i cirka 8-12 månader, men för bästa resultat rekommenderas en första uppföljningsbehandling efter 6 månader och därefter en gång om året.

BOTOX
Botox eller botulinumtoxin är ett välbeprövat ämne som använts i medicinska sammanhang sedan 1980-talet och i kosmetiska sammanhang, rynkreducering, sedan 1990-talet. Den aktiva substansen är ett högt framrenat bakterieprotein, således ett rent naturmedel utan modifikationer.

Botox blockerar nervimpulsens överföring till muskeln och därmed även rörelseförmågan i den överspända muskulaturen som ger upphov till rynkor. Detta resulterar i att rynkorna slätas ut helt eller delvis och ger en rynkreducering. I vissa fall kan det krävas att man kompletterar med en fillersbehandling för att helt bli av med rynkorna eftersom botox i sig inte fyller ut rynkorna utan endast dämpar mimiken.

Rynkbehandling med botox lämpar sig särskilt väl för behandling av bekymmersrynkor, horisontella rynkorna i pannan och kråksparkar. Effekten är individuell och kvarstår 3-10 månader, vanligtvis upprepas behandlingen två gånger om året.