Vi på Skövdekliniken erbjuder prisvärda hårtransplantationer utan att tumma på kvaliteten och du får alltid garanti på din transplantation. Kontakta oss för en gratis konsultation på vår hårklinik eller för mer information.

Vi på Skövdekliniken arbetar med senaste och mest avancerade tekniken som idag används vid genomförande av en hårtransplantation. Behandlingen har snabb läketid och lämnar inga synliga ärr. Det i stort sett omöjligt att se någon genomgått en hårtransplantation. Vi har lång erfarenhet av att transplantera hår och lämnar alltid garanti på våra hårtransplantationer.
Hårtransplantation utan ärr

En hårtransplantation med FUE-metoden (Follicular Unit Extraction) innebär att enskilda hårsäckgrupper avlägsnas direkt från givarområdet. Oftast flyttas hår från patientens bakhuvud där håret är genetiskt kodat att inte tappa. Patienten kan välja att göra små kosmetiska justeringar som att flytta hårlinjen till att fylla ut större kala områden på huvudet. De transplanterade hårsäckarna växer fast nästan direkt och börjar producera naturligt hår med tiden. Resultatet av en hårtransplantation är att det ser naturligt ut och transplanterat hår kan inte falla av.

De vanligaste områdena att transplantera hår till är; hjässa, vikar och hårlinje. Med det kan även utföras på andra hårbärande områden som; skägg, ögonbryn och polisonger som har påverkats av håravfall eller saknas helt, samt för att dölja ärr.

Hårtransplantation är den enda permanenta metoden för att få ytterligare hårväxt! För att få ett bra resultat bör patienten ha ett bra givarområde. Antal hårsäckar som kan plockas beror på givarområdets täthet. Ju fler hårsäckar som transplanteras desto bättre och naturligare resultat.

HUR GÅR DET TILL?

När patienten kommer till oss under operationsdagen går vi igenom operationsplanen. Vi börjar markera ut områden för hårtransplantationen så vi vet hur hårsäckarna ska fördelas. Det planeras även för framtiden för att försäkra oss om att patientens hår ska se naturligt ut resten av livet. Om patienten har fortsatt håravfall kan det bli aktuellt med en andra hårtransplantation efter några år och då är det av stor vikt att vid första operationen kalkylera med viss marginal så att man har goda förutsättningar till senare tillfälle.

Vi rakar både givarområdet och mottagarområde samt rengör patientens huvud och ger lugnande medicin (vid behov) och lokalbedövning.

Under tiden operationen pågår kan patienten vila bekvämt i operationsstolen. En FUE hårtransplantation är tidskrävande, antalet hårsäckar som ska transplanteras avgör hur lång tid operationen tar. En stor hårtransplantation på runt 2500-3500 hårsäckar brukar ta nästan en hel dag, cirka 6-10 timmar. Under operationen kan patienten ta mindre pauser samt när halva operation har genomförts serverar vi lunch.Vid varje hårtransplantation ingår en stamcellsbehandling (PRP) som bidrar till ännu bättre resultat.

FÖRE & EFTER BILDER