Hudbristningar är något som många kvinnor och män har. Hudbristningar uppkommer när huden inte hinner med kroppens volymökning av muskler, fett eller vävnad. Detta sker vanligtvis i puberteten, under graviditet, eller vid muskelbyggande träning.

Hudbristningar är en typ av ärr som kan vara röda/lila eller vita beroende på ålder. Vanligtvis är det lättare att behandla röda/lila hudbristningar som inte är så gamla.

BEHANDLINGEN

Vi på Skövdekliniken kan erbjuda två behandlingsformer för hudbristningar. Detta går vi igenom med er under en konsultation och vi kommer tillsammans fram till den metod som passar er bäst.

RIOBLUSH
Rioblush CO2 är en injektionsbehandling med medicinsk koldioxid som främjar en självförnyande effekt i huden. Genom att injicera en liten mängd koldioxid in i huden reagerar kroppen och börjar att öka blodcirkulationen samt tillväxtfaktorer. Denna reaktion förbättrar hudens elasticitet, textur och självläkande egenskaper. Huden blir mer välmående, ärren jämnas ut och hudtonen blir jämnare.

Vanligtvis får man bättre resultat på röda/lila bristningar än vita, och flera behandlingar krävs för att uppnå optimala resultat.

FRAKTIONELL LASER
Fraktionell laser är en av marknadens mest moderna teknologi när det gäller hudförbättring. Med fraktionell laser skapar man små kontrollerade mikro-skador på hudens yta, vilket leder till att ny och frisk vävnad skapas samt att produktionen av kollagen- och elastin ökar. Med Fraktionell laser kan vi behandla både röda/lila och vita bristningar. Flera behandlingar rekommenderas för optimala resultat.