Hos oss utförs permanent makeup med märket Phibrows, en unik patenterad teknik som ger ett väldigt naturtroget resultat som varar i ca 2 år. Behandlingen är skonsam mot huden och näst intill smärtfri.

Phi kontur är en färdighet av semi permanent makeup för eyeliner, läpp och ögonbryn. Formen beräknas enligt det gyllene snittet (phi 1.618) och ansiktsdragen. För läpparna och ögonbrynen uppnås symmetri genom phibrows applikation och det beräknas när kundens ögon är stängda, eftersom på så sätt är musklerna mer avslappnade som annars kan påverka ögonbrynens symmetri. Phicontour erbjuder olika tekniker för att skapa mer naturliga eller signifikanta resultat. Alla behandlingar utförs med sterila hygienmoduler för engångs användning som erbjuder kunderna högsta och säkraste kvalité. Phicontor pigmenten, maskinen och de hygieniska modulerna är gjorda i tyskland.

Maskinen ger oss möjligheten att välja olika nål inställningar, till exempel en mycket fin nanonål för finaste ögonbrynsstreck eller flera olika nålar för större områden, såsom läppskuggning Touch-up görs en månad efter behandlingen, eftersom efter hudens läkning blir färgresultatet lättare. Färgen är mörkare under de första 5-7 dagarna.

7 dagar senare förlorar den 40-50% av dess intensitet. Om du tycker att färgen är mörk, försök inte ta bort det själv på något sätt. Vänta patienten 7 dagar för färgen att blekna på egen hand efter läkning av huden. Det är väldigt viktigt att följa skötselråden. Sköljning och applicering av krämer är av stor betydelse.
Färgvaraktigheten beror huvudsakligen på hur fet huden är. Ju oljigare huden är, desto kortare tid håller färgen. Svettning och sol exponering minskar också färg hållbarheten. I genomsnitt förväntad tid tills en ny färguppfriskning är mellan 1 och 3 år. Med fet hud är det upp till 2 år.

Smärtan under behandlingen är relativ. Det bästa är att inte skrämma upp sig själv. Det känns lite grann men är inte så farligt då man får bedövning under behandlingen. Många tycker noppring av ögonbrynen känns mer. Under menstruation kan man vara lite känsligare än vanligt.

Kom gärna osminkad, utvilad och utan stress. Så gör vi vårt allra bästa för att ta hand om just Dig.

ATT TÄNKA PÅ INNAN

Du bör inte ha högt blodtryck
Du får inte vara gravid
Du får inte ha några blodsjukdomar
Inte äta blodförtunnande medicin
Om du gjort botox måste du vänta minst 2 veckor

I priset ingår konsultation, behandling samt ett återbesök inom 90 dagar.

Det förekommer en lätt svullnad efter behandlingen som kan vara i 24-48 h (Det går bra att dämpa med nedkyld kompress). Färgen kommer vara intensivare den första tiden, men brukar falla av inom de närmsta 3-7 dagarna. Pilla aldrig bort eventuella skorpor på egen hand, det kan ta med pigmenten.

Under den första dagen:
Tvätta lätt och försiktigt av läpparna med en blöt bomullsrondell varje halvtimma/timma, utan att gnugga. Försök att avlägsna eventuell sårvätska för att förebygga nya skorpor.

Under de första 3 dagarna: (läppar)
De första 3 dagarna ska du ta dina herpes tabletter som är antingen Aciclovir eller Zavirox 1000 mg/dag eller valaciclovir or valtrex som är lite starkare och intagen av de ska vara 500mg/dag från första dag som behandligen gjordes. Dessa tabletter kan du få be om att få utskrivet av din närmaste vårdcentral. Viktigt att dessa tas för att förhindra herpes i det behandlade området då vi människor har lätt att utveckla herpes.

Viktigt att följa dessa skötselråd för att få så fint resultat som möjligt under läkningstiden och efteråt. Emellanåt kan du stryka över läpparna/eyelinern med vaselin eller bivaxet som du får med dig efter behandlingen. När du gjort din eyeliner kan du uppleva att det blir svullet och det bildas sårvätska, som lätt kan sköljas med ljummet vatten och mildtvål om du har det. Gnugga inte ögonen. De första 2-3 dagarna ska du smörja med bivax 3 ggr om dagen. Efter de 3 dagarna applicerar du bivax när du känner att det behövs. Färgen och intensiteten även tjockleken är mer intensiv de första 5 dagarna sedan får du en mer natulig look.

De första 7 dagarna ska du undvika:
– makeup
– bastu
– pool
– gym

Vid ansiktsbehandlingar kan du skydda ögonen med pads. Efter tidigast 4 veckor kan ett återbesök göras för att finjustera.

Återbesöket är ENDAST till för dig som gjort dina ögonbryn på Skövdekliniken. Ett återbesök ingår i priset och måste bokas omedelbart. Den bör ske tidigast efter 1 månad från behandlingstillfället, dock inom 3 månader. Efter 3 månader passerat är återbesöket förbrukat. Vid återbesök efter 3 månader blir du debiterad.

Hållbarheten är extremt individuell. Vissa kan behöva en påfyllning (touch-up) efter 10 månader medan andra kan vänta 2 år. Det är olika från hud till hud. Faktorer som kan påverka är t ex om du har torr eller fet hud, peeling, krämer, solexponering mm. Vi kan därför inte garantera hur längre just dina ögonbryn kommer att hålla

Har du en tidigare pigmentering/tatuering MÅSTE du boka separat konsultation. Det är inte säkert att vi kan hjälpa dig. De måste vara extremt ljusa och rätt placerade för att vi ska kunna göra ett bra arbete.

Behandlingen är inte smärtfri. Smärtan är väldigt olika från person till person. Vissa tycker att det knappt känns, medan andra tycker att det är en väldigt påtaglig smärta. Alla har klarat av att genomgå hela behandlingen, men räkna med att det kommer att kännas.

du utan att ha varit på en kostnadsfri konsultation innan och det visar sig att jag inte kan hjälpa dig, blir du debiterad för behandlingen.

Kosmetisk pigmentering kan inte göras om du medicineras med blodförtunnande mediciner, så som Varan, Ipren, Alvedon mm. Rådfråga alltid med din läkare vid osäkerhet.

Är du under behandling utav Roaccutan (acne medicin) måste du vänta minst 6 månader efter avslutad behandling innan du kan pigmentera dina ögonbryn. Alt rådfråga din läkare.

När du kommer till oss är det Din tid. All fokus är på just Dig. Men det är även vår arbetsplats och trots att vi verkligen älskar både Barn och Djur ser vi helst att de inte följer med till salongen.

Det är oerhört viktigt för oss att du kan njuta av Din tid i vår oas och att vi kan lägga all koncentration på vårt arbete som innebär precision och perfektion.

KOSMETISK TATUERING – OMBREBRYN

PERMANENT MAKE UP LÄPPAR & EYELINER