top of page

Ögonbryn

Med lång erfarenhet inom semi-pigmenteringar kan du känna dig trygg att välja oss för dina kosmetiska tatueringar. Vi skräddarsyr varje behandling efter dina ansiktsdrag och väljer noggrant ut vilken teknik som passar bäst för din hudtyp, livsstil & drag.


Vi på Skövdekliniken arbetar med den världsledande tekniken Phibrows och har gjort sedan 2015. Detta är en unik patenterad teknik som ger ett väldigt naturtroget resultat som varar upp till ca 2 år. Behandlingen är skonsam mot huden och näst intill smärtfri.


Våra olika tekniker som vi jobbar med:

Microblading

Microblading ögonbrynstatuering på detta sätt ger ett mer naturtroget resultat där vi följer kundens egna naturliga hårväxt på ögonbrynen. Strå för strå tatueras in och hållbarheten är upptill 2 år. Även kunder som saknar hår får ett naturtroget resultat då verktygen vi jobbar med skapar tunna fina strån. Vi har flera års erfarenhet inom microblading.


Microblading med shading

Här jobbar vi först fram stråna med tekniken microblading. Därefter arbetar vi med maskin för att uppnå ett ännu mer naturtroget slutresultat. Detta passar perfekt för dig med glesare bryn eller där det saknas en del av brynet, med shading kan man alltså uppnå en illution av ett tätare ögonbryn i form av en skugga.


Puderbryn

Puderbryn är en typ av kosmetisk tatuering som görs med maskin och passar bra för alla typer av hud. I regel är puderbryn att föredra för en fetare hudtyp, med denna kosmetiska tatuering kan du förstärka ögonbrynen, vilket är ett bra alternativ för den som inte vill sminka ögonbrynen varje dag. Resultatet varar i upp till 2 år och ger en mjuk pudrig känsla.

Image by Johny Georgiadis

TID & ANTAL

2h + 1h återbesök

INDIKATION

- Förbättring/förstärkning
av eget bryn
- Alopecia
- Förlorade bryn efter cytostatikabehandling

RISKER

- Skorpbildning
- Rodnad
- Klåda vid läkning

SCHEMA

- Rengöring
- Behandling

Anchor 1

Vanliga frågor

Är behandlingen smärtsam?

Smärtan är väldigt olika från person till person. Vissa tycker att det knappt känns, medan andra tycker att det känns mer. Alla har klarat av att genomgå hela behandlingen, men räkna med att det kommer att kännas som ett rispande i huden. Under behandlingens gång har man möjlighet att få bedövning.


När ser jag resultat?

Direkt efter behandlingen är tatueringen mer skarp och kraftigare i färgen. Det slutgiltiga resultatet ser man först efter en månad när läkningen är helt klar. Efter första besöket ingår det ett återbesök inom 3 månader där man fyller i eventuella luckor och ojämnheter. Sedan när denna läkning är över är dina ögonbryn helt klara och du ser ditt slutgiltiga resultat!


Att tänka på innan behandling:

 • Du bör inte tagit några blodförtunnande mediciner så som: Waran, smärtstillande mm. (Är du osäker om just din medicin är blodförtunnande var vänlig och rådfråga din läkare innan du bokar din behandling.)

 • Undvik Omega-3 en vecka innan

 • Du får inte ha högt blodtryck

 • Du får inte vara gravid

 • Du får inte ha några blodsjukdomar

 • Har du gjort botox, måste det ha gått minst 2 veckor innan din bokade behandling

 • Färgar du brynen så måste det gå 1 vecka innan behandling

 • Inte ha utsatt huden för sol de sista 2 veckorna

 • Det får inte finnas utslag i eller runt ögonbrynen

 • Undvik alkohol några dagar innan behandlingen

 • Har du tidigare tatuerade ögonbryn så måste du skicka in en bild och kontakta oss innan du bokar en tid för behandling


OBS! Har du en gammal pigmentering/tatuering från annan utövare måste du först skicka tydliga skarpa bilder för bedömning & godkännande. Detta för att vi ska kunna säkerställa att vi kan utföra ett så bra jobb som möjligt. Ibland krävs en uppblekning med tatueringsborttagning innan du utför en ny.


Kommer du med ett gammalt arbete som vi inte har fått se och godkänna innan så har vi rätten att neka din behandling och kommer tyvärr debitera dig för den bokade tiden.


Skicka bilder till info@skovdekliniken.se för bedömning och godkännande eller gör ett besök på kliniken.


Att tänka på efter behandling:

- Du kommer att behöva smörja dina ögonbryn med medföljande bivax i 5 dagar efter behandling

- Undvik även hård träning under dessa dagar

- Inte röra brynen med fingrar och se området som ett öppet sår

- Inga andra produkter ska komma i kontakt med brynen första 2 veckorna

- Utsätt inte brynen för sol, klorvatten, bastu, solarium m.m på ca 2 veckor

- Ge såret tid att läka i lugn och ro

Image by Johny Georgiadis

Hur fungerar det?

PhiBrows behandling är en manuell, semi-permanent teknik för väldigt realistisk ögonbrynsritning där formen på ögonbrynen beräknas enligt ansiktsmorfologi och gyllene proportion. Vi beräknar ögonbrynens symmetri med PhiBrows applikation. Då beräknar vi ögonbrynens former då du blundar och dina ögon är avslappnade. Genom att blunda slappnar musklerna av, muskler som kan påverka ögonbryns symmetri. Våra ögonbrynsstreck dras alltid på samma sätt som naturlig hårväxt för att uppnå realistiska ögonbryn.


Behandlingen görs med sterila engångsnålar och pigmentetet är av högsta standard (PhiBrows microblading -pigment) som även är veganska.


Återbesöket

Görs tidigast en månad efter behandlingen eftersom 10-15% av de tatuerade stråna förloras efter den första behandlingen. Infört pigment är mycket mörkt under de första 5 till 7 dagarna. Sju dagar senare tappar den upp till 40% av sin intensitet. Om du tycker att pigmentet är för mörkt, försök inte att blekna det själv. Ha tålamod, vänta först i 7 dagar tills det försvinner naturligt.


Hållbarhet

Hållbarheten är extremt individuell. Hur länge pigmentet kommer att behållas beror mest på hudens oljighet. Ju fetare huden är desto kortare håller pigmentet sig. Svettning och solexponering påverkar också hållbarigheten. Vissa kan behöva en påfyllning (touch-up) efter 10 månader medan andra kan vänta 2-3 år. Det är olika från hud till hud. Faktorer som kan påverka är t ex om du har torr eller fet hud, peeling, krämer, solexponering, ålder, livsstil mm. Vi kan därför inte garantera hur länge just dina ögonbryn kommer att hålla.


Hur framgångsrik behandlingen kommer gå beror på:

 • Hudens känslighet

 • Vård av ögonbrynen efter behandling

 • Påverkan på ögonbrynen efteråt


Eftervård utgör 70% av den totala behandlingsframgången. Håll dig till de givna eftervårdsråden, för om du inte gör det kan du förlora upp till 80% av dragningarna. Applicering av krämen är av stor betydelse.

bottom of page