top of page

Våra behandlingar
inom kategori "Injektionsbehandlingar"

Injektionsbehandling kan vara ett bra alternativ till kirurgi för dig som bland annat söker en effektiv rynkbehandling, läppförstoring eller ansiktskonturering utan kirurgiska ingrepp. Vi arbetar endast med erkända och väldokumenterade produkter.

 

Innan en behandling kan bokas måste man, enligt lag, först boka en kostnadsfri konsultation hos våran legitimerade sjuksköterska. Detta besöket kan göras på kliniken senast 48 timmar innan bokad behandling. Vi erbjuder även digitala konsultationer men dessa måste ske senast 72 timmar innan bokad behandling.

DSC00284.jpg

Lagen om estetiska injektioner

Från och med 1 juli 2021 har en ny lag börjat gälla för estetiska injektionsbehandlingar. Syftet med denna lag är att stärka skyddet för den enskilde vid estetiska injektionsbehandlingar. Lagen innebär bland annat att kompetenskraven på behandlare har stärkts vilket innebär att endast legitimerade personal för utföra estetiska injektioner. Skövdekliniken har sedan starten haft det som krav på våra behandlare. Det som är nytt för vår klinik är konsultationsreglerna. Nedan kan du läsa vad som gäller för dig som klient hos oss på Skövdekliniken. Ändringar kring konsultation gäller endast injektionsbehandlingar och ej hud/laser eller kroppsbehandlingar.

 

Kompetenskrav på behandlare:

Som klient för injektioner på Skövdekliniken kommer du alltid bli behandlad av en legitimerad läkare eller sjuksköterska. 

 

Du som är ny klient hos oss:
En konsultation måste genomföras senast 48 timmar innan din behandling. Konsultationer sker antingen digitalt eller på plats och bokas enkelt via www.bokadirekt.se

 

Du som är befintlig klient hos oss:
Om du har haft ett besök hos oss de senaste 6 månaderna, kan du boka en tid för en injektionsbehandling direkt utan att gå på en konsultation. Om längre än 6 månader har passerat krävs en ny konsultation senast 48 timmar innan din behandling. Konsultationen går att göra på plats senast 48 timmar innan din behandling eller digitalt senast 3 dagar innan din behandling.

Patientförsäkring
Den nya lagen kräver att patientförsäkring tecknas för de som utför injektionsbehandlingar vilket vi självklart följer. Du har som klient på Skövdekliniken en patientförsäkring via If, för din trygghet.

Ivo

Den nya lagen kräver att klinken måste vara med i IVO (Inspektionen för vård och omsorg), vilket Skövdekliniken är.

 

Åldersgräns

Åldersgräns för estetiska injektioner är 18 år. 

bottom of page