top of page

Profhilo

Profhilo är en form av flytande filler som på samma vis består av hyaluronsyra som finns naturligt i kroppen. En behandling med Profhilo stärker och återfuktar huden inifrån, och ger en snabb och långvarig effekt på hela utseendet. Vi ser väldigt fina resultat med Profhilo, och effekten kallas ibland för ett “flytande ansiktslyft”.

Image by Johny Georgiadis

TID & ANTAL

30-50 min per behandling. 2-3 behandlingar med 4 veckors intervall.

INDIKATION

- Volymförlust
- Åldrad hy
- Rynkor

RISKER

Riskerna är begränsade. Behandlingen utförs alltid av en legitimerad sjuksköterska.

SCHEMA

- Konsultation
- Behandling

Anchor 1

Vanliga frågor

Är behandlingen smärtsam?

Sticken från injiceringen kan kännas lite grann, men är snabbt övergående. Ibland spänner det lite i huden när materialet pressas in i vävnaden.


När ser jag resultat?

Huden får en helt ny lyster och fasthet, och ser spänstig, ung och fräsch ut. Behandlingen ger ett bestående “glow” i huden som efter en bra ansiktsbehandling, men som varar länge. Huden är betydligt stramare.


Efter fyra veckor görs ytterligare en behandling för att uppnå bästa resultat. Efter två till tre månader syns maximal effekt, som sedan håller i ungefär sex månader. Därefter kan man göra en kompletterande behandling.


Att tänka på innan behandling:

Enligt lag måste alla injektionsbehandlingar föregås av en konsultation minst 48h innan behandling. Detta gäller för alla nya injektionskunder samt om det passerat mer än 6 månader sedan din senaste behandling.

- Vi uppskattar om din hud är fri från smink och produkter inför behandlingen.

- Du ska vara minst 18 år

- Du får ej vara gravid eller amma

- Inte ha en pågående infektion i kroppen, feber eller stark sjukdomskänsla.

- Bra att undvika alkohol minst 5 dagar innan.

- Inte behandlas med antibiotika eller annan medicinering som påverkar nervsignalering.

- Välj behandlingsdag då man inte ska träna samma kväll.

- Undvik blodförtunnande medel som Acetylsalicylsyra (Aspirin, Albyl, Magnecyl), inflammationsdämpande mediciner som Ibuprofen (Ipren), Diklofenak (Voltaren), Naproxen (Pronaxen), naturmediciner som Ginkgo och Ginseng samt kosttillskott så som vitamin E, vitamin C och Omega-3 helst i 2 veckor innan. Om du tar blodförtunnande mediciner som Waran eller Eliquis är det bra att kontakta din vårdcentral för en eventuell nedtrappning innan din behandling.


Att tänka på efter behandling:

- Det tar mellan 4-8h tills de små instickshålen har slutit sig. Håll det behandlade området rent och pilla så lite som möjligt på det.

- Ingen fysisk aktivitet på 24h

- Inte massera det behandlade området på 24h.

- Undvika stark sol direkt efter behandlingen.

- Försöka vara i upprättläge i 4h efter behandlingen.

- Inte genomföra någon behandling (massage, ansiktsbehandlingar osv) tills botoxen har haft full effekt dvs efter två veckor.

Image by Johny Georgiadis

Hur fungerar det?

Efter behandlingen sker en långsam frisättning av hyaluronsyra under ungefär en månads tid. Då aktiveras kollagen och elastin och bygger upp huden underifrån. Det innebär att huden “återfuktas” från insidan och skapar en naturlig lyster som gör att huden ser friskare ut och rynkor mjukas upp.


Andra områden kan också behandlas samtidigt för ett än mer slående resultat — Profhilo passar även utmärkt för att stärka upp huden på hals, dekolletage, armar och händer.


Zoner: Ansikte, hals, dekolletage, händer, armar.

bottom of page