top of page

Filler

Filler behandling är något för dig som vill förbättra ditt utseende på ett naturligt och diskret sätt. Filler består av hyaluronsyra som finns naturligt i vår kropp. Dess främsta uppgift i huden är att hålla den fuktig, ge volym, samt att bidra till bildandet av ny vävnad. När vi åldras minskar mängden hyaluronsyra i kroppen vilket bidrar till att huden tappar sin ungdomliga spänst och lyster. Det leder till uppkomst av rynkor och veck.


En fillersbehandling kompenserar detta genom att tillföra hyaluronsyra som bygger upp, återfuktar, slätar ut och föryngrar hudens struktur. Vanliga områden att behandla är läppar, kinder, nasolabialveck och suramungipor.

Image by Johny Georgiadis

TID & ANTAL

30-80 min per behandling

INDIKATION

- Volymförlust
- Asymmetrier
- Rynkor

RISKER

- Rodnad
- Klåda
- Blåmärken
- Svullnad

SCHEMA

- Rengöring
- Filler

Anchor 1

Vanliga frågor

Är behandlingen smärtsam?

Behandlingen upplevs väldigt olika från person till person. Hur mycket det känns beror också på valt område.


När ser jag resultat?

Ha realistiska förväntningar. Vissa resultat behöver byggas upp stegvis under flera behandlingstillfällen. Faktorer som påverkar är volymförlust, behandlingsmål och anatomins begränsningar.


Att tänka på innan behandling:

- Du ska vara minst 18 år

- Du får ej vara gravid eller amma

- Inte ha en pågående infektion i kroppen, feber eller stark sjukdomskänsla.

- Bra att undvika alkohol minst 5 dagar innan.

- Inte behandlas med antibiotika eller annan medicinering som påverkar nervsignalering.

- Välj behandlingsdag då man inte ska träna samma kväll.

- Undvik blodförtunnande medel som Acetylsalicylsyra (Aspirin, Albyl, Magnecyl), inflammationsdämpande mediciner som Ibuprofen (Ipren), Diklofenak (Voltaren), Naproxen (Pronaxen), naturmediciner som Ginkgo och Ginseng samt kosttillskott så som vitamin E, vitamin C och Omega-3 helst i 2 veckor innan. Om du tar blodförtunnande mediciner som Waran eller Eliquis är det bra att kontakta din vårdcentral för en eventuell nedtrappning innan din behandling.


Att tänka på efter behandling:

- Ingen fysisk aktivitet, bastu eller solarium på 24h.

- Använd inte makeup på området i minst 12h.

- Vid läppbehandling ska inget gammalt läppsyl, läppglans, läppstift, läpppenna osv användas på minst 24h.

- Vid läppbehandling ska man inte dricka något extremt varmt eller kallt på 4h, genom sugrör går bra eller ljummet.

- Vid läppbehandling kan det pga bedövningen vara bra att undvika att äta 1h efter behandlingen.

Image by Johny Georgiadis

Hur fungerar det?

Syftet med behandlingen kan vara att korrigera asymmetrier eller skapa/återställa volym. Hyaluronsyran i fillern är inte permanent utan bryts ned som vanlig hyaluronsyra i kroppen. Hållbarheten påverkas av behandlingsområde och av yttre faktorer. Vid vissa behandlingsområden använder man en filler med större viskositet vilket ger längre hållbarhet ex. behandling av kinder. Yttre faktorer som påverkar nedbrytningen är bla UV ljus, fria radikaler, oxiderande ämnen och naturligt förekommande enzym i kroppen.


Vid alla behandlingar med nålstick finns risk för blåmärken i behandlingsområdet. Vid läppbehandling uppstår även en sticksvullnad direkt efter men svullnaden kan även öka på sig och sitta i upp till tre dagar innan den avtar. Det kan därför vara bra att inte ha något viktigt inplanerat dessa dagar. Hur man reagerar är individuellt och även olika från varje behandling.

bottom of page