top of page

Camouflage av bristningar och ärr

Stretch Mark Camouflage fungerar direkt på bristningar och ärr för att jämna ut deras utseende. Behandlingen ger fantastiska resultat med hjälp av en speciell digital enhet tillsammans med utvalda pigment för att matcha kundens hudton.


Behandling kan göras på alla hudfärger. 30-60% förbättring kan ses på bara EN SESSION, men vi rekommenderar från 2 till 3 behandlingar för bästa resultat.


Efter cirka 7-10 dagar ersätts cellerna av permanenta strukturer, så att pigmentets nyans återställs. Mellan 28-42 dagar ses rätt nyans av pigment.


Det är mycket viktigt att veta att basen på våra pigment, som är mineraliska, är vit. Det betyder att när pigmentet läker är basen övervägande och den är ljus.

Image by Johny Georgiadis

TID & ANTAL

45-180 min per behandling och mellan 1 och 3 behandlingar beroende på indikation. Intervaller 6-8 veckor.

INDIKATION

- Vita bristningar
- Läkta ärr
- Läkta ärr efter kejsarsnitt
- Självförvållade skador

RISKER

Inga bieffekter förutom att direkt efter behandlingen är det behandlade området lite svullet och rött.

SCHEMA

- Rengöring
- Val av pigment
- Behandling

Anchor 1

Vanliga frågor

Vad är typiskt för läkningsfasen?

Det behandlade området är svullet och rött. Det behandlade området kan också ha intensiv färg som kommer att blekna i det sista steget. Du kommer att märka en ljusare ton av det introducerade pigmentet, som delvis kommer att modifieras och stabiliseras hela vägen upp till högst 8 veckor.


Vad händer när du solar camouflage?

Bristningar och ärr är vävnad som förlorat kollagen. När de är helade blir de vita. Så kontrasten mellan din normala hud och bristningar syns.

När vi camouflerar bristningarna blandas pigmentet med din hudton.

Så när du solar blir det camouflerade området inte solbränt, men eftersom vi camouflerade området är kontrasten mindre uppenbar. I jämförelse med vita bristningar är kamouflaget fortfarande en mycket mindre uppenbar färgförändring.


Vad är skillnaden mellan vita och röda bristningar?

Kom ihåg: Röda bristningar, ärr är fortfarande i en läkningsfas. Varje sår har flera faser av läkning och den första är inflammatorisk respons. Dina vävnader försöker anpassa sig till nya förhållanden, det är därför bristningarna är röda. När bristningarna är läkta blir de vita eller silverfärgade. Vissa av dem börjar till och med blekna.


Hur snart kan vi upprepa den andra proceduren?

Efter cirka 7-10 dagar ersätts cellerna av permanenta strukturer, så att pigmentets nyans återställs. Mellan 28-42 dagar ses rätt nyans av pigment.


Du kan upprepa proceduren när det behandlade området är helt läkt – efter 42 dagar (1 månad).


Behöver vi någon eftervård, hur använder vi den?

Ja, vi använder eftervårdskräm. När behandlingen är klar måste krämen appliceras på det behandlade området i ett tunt lager. Krämen ska användas under de kommande 20 dagarna!


Eftervård är avgörande under de första 7 dagarna, eftersom huden fortfarande är i processen att exfoliera överflödigt pigment. Om det behandlade området inte återfuktas kan huden reagera i form av irritation, pigmentförlust och flytningar. Applicera krämen 1-3 gånger om dagen i ett tunt lager med rena händer eller tops.


Vilka kunder behandlar vi inte?

Vi behandlar inte röda/lila bristningar eftersom de inte är läkta ännu. Behandling utförs heller inte på gravida kvinnor eller ammande kvinnor.- Hemofili (Hemofili är en ärftlig blödningsrubbning där blodet inte koagulerar ordentligt), - Om kunden är benägen att få keloidärrbildning, eller om du har diabetes.


- Eventuella öppna sår, - Psoriasis, - Vitiligo, - Alla typer av hudirritationer, - Pigmenterade lesioner, - Dermatit eller tecken på irriterad hud


Vad kostar det?

Priserna beror mycket på hur stor yta vi har att jobba på. Ett återbesök är lite billigare i pris än ett nybesök men vi rekommenderar oftast att man i snitt behöver 2 behandlingar för bästa täckning och resultat.


Varför får man bristningar?

Huden är stark och elastisk, men dess stödjevävnader kan skadas om de sträcker sig för långt eller för snabbt. Denna snabba expansion av huden kan leda till bristningar. Upp till 90 % av alla kvinnor får bristningar under graviditeten. Bristningar kan dock drabba människor i nästan alla åldrar och hudtyper. Som en naturlig del av läkningsprocessen resulterar varje sår i en viss grad av ärrbildning.


Vilka områden kan man behandla?

 • Bröst

 • Höfter

 • Rumpa

 • Mage

 • Lår


Är detta en tatuering?

Camouflage för bristningar är inte alls som en tatuering, förutom en liknande enhet. Allt från nålval, typ av pigment/bläck och pigmentets avsättning är olika.


Stretch Mark Camouflage är en icke-invasiv behandling eftersom vi endast pigmenterar i den översta delen av dermis och högst andra tredjedelen av dermis hudlager. Vanliga tatueringar går ner till fem lager i huden.


Vi behandlar inte kunder som har/kontraindikationer

 • Gravida eller ammande

 • Hemofili (Hemofili är en ärftlig blödningsrubbning där blodet inte koagulerar ordentligt)

 • Om klienten är benägen att få keloidärrbildning

 • Om klienten har diabetes

 • Eventuella öppna sår

 • Psoriasis

 • Vitiligo

 • Alla typer av hudirritationer

 • Pigmenterade lesioner

 • Dermatit


Är behandlingen smärtsam?

Behandlingen är inte smärtsam det man känner av under behandlingen är lite värme, svider lite grann men behandligen är så pass ytlig att känslan är överkomlig. Många känner att man är där och arbetar men inte att det gör ont så man inte härdar ut.


Hållbarhet?

10-18 månader håller det pigmenterade området sig fint på huden.


Vad innehåller de pigment vi jobbar med?

Camouflage pigmenten innehåller mineraler utan tungmetalldelar och ger ändå bra täckning.

- Mineralpigment är mycket effektiva färgtillsatser

- Dessa tillsatser blandas med andra färger för att skapa opacitet, färgeffekter och unika nyanser som resonerar med kunderna.

- Basen på våra pigment är alltid densamma: Isopropylalkohol, Glycerin, Propylenglykol, Natriumklorid + vi tillsätter vissa mineralpigment till varje färg


Exakta skötselråd.

När du som kund är klar med behandlingen lindar vi in området med plastfolie. Du bör låta plastfolien sitta på i 3-4 timmar för att förhindra att huden blir irriterad.


Efter att plastfolien har tagits bort använder du som kund ph-neutral tvål för att rengöra eventuellt överskott av pigmentet.

Sedan fortsätter du med eftervårdskräm. Den appliceras i en tunn beläggning och används 2-3 gånger om dagen.


Eftervårdskräm används i minst 7-10 dagar, för bästa resultat 20 dagar.

Några av rekommendationerna nedan som (använd inte vatten, tvål etc.) är relaterade till de första timmarna efter behandlingen. Det viktigaste är tänka på är att låta plastfolien sitta på i några timmar innan du duschar.


Bastu, ånga, solarium, jacuzzi och klorerat vatten rekommenderas i alla fall inte på minst 7-10 dagar.


EFTER BEHANDLINGEN:

• Använd inte tvål, hudrengöringsmedel och utsätt inte huden för sol och UV-strålar på områden med mikropigmentering.

• Använd inte smink på pigmentfläckar.

• Undvik kontakt med vatten i områden där en pigmenteringsprocedur har utförts.

• Undvik överdriven träning

• Duscha inte med varmt vatten, bastu, solarium, jacuzzi eller pool med klorerat vatten på 7-10 dagar.

• För att förhindra infektion, håll pigmenteringsstället rent, rör det inte med fingrarna och möjliggör snabb och korrekt läkning.

• Under läkningen under de första dagarna, undvik direktkontakt med husdjur eller andra djur med mikropigmenteringsstället för att undvika eventuella infektioner.

• Huden runt pigmenteringsområdet kan vara blekare/vitare, vilket är helt normalt. Ett sådant tillstånd normaliseras inom några dagar.

• Svullnad som kan uppstå under och efter ingreppet avtar inom några dagar. För att kyla svullnaden, använd en kylande gel i högst 10 minuter varje timme, så att pigmenteringsstället inte blir blött.

• Blåmärken eller flytningar förekommer också sällan, vilket lugnar ner sig inom en vecka. Torka eller gnugga inte flytningen, bara sug upp den.

• Var försiktig så att du inte blöter pigmenteringsområdet. Om detta händer, torka inte av utan sug upp vattnet med ren gasbinda.

• REPA, DRA ELLER RIV INTE,... PIGMENTERINGSOMRÅDEN för att undvika infektion eller pigmentförlust.

• Om en sårskorpa uppstår på pigmenteringsområdet, TVINGA INTE BORT DEN, eftersom pigmentet kommer att lossna tillsammans med sårskorpan.

• Om du använder en kräm på pigmenteringsområdet, applicera den 1x till 3 gånger om dagen med måtta och aldrig med fingrarna, utan med en ren bomullsrondell.


REKOMMENDATIONER

• Applicera inte kosmetiska produkter som innehåller starka syror på pigmenteringsstället, eftersom färgerna bleknar snabbare.

• Vid solexponering, använd en solskyddsfaktor med hög solskyddsfaktor (SPF 50+). Det är mycket viktigt att skydda det behandlade området från direkt exponering för solen i minst 2 månader efter ingreppet - för att förhindra att såren färgas med brunt pigment och från färgförändringar.

Kontinuerlig användning av starka skyddande faktorer i områden med pigmentering förlänger färgbeständigheten.

Varje pigmenteringsprocess är en process i två faser. Det andra besöket förväntas 6-8 veckor senare när pigmenteringsområdet är helt läkt, och senast 3 månader efter det första besöket. Det slutliga resultatet kan bedömas först efter att den andra pigmenteringsproceduren har slutförts.

Image by Johny Georgiadis

Hur fungerar det?

Med hjälp av vår speciella pigmenterings val applicerar vi pigment som ligger närmast kundens hudton i deras bristningar, ärr, ärr efter kejsarsnitt, självförvållade skador för att få dem att se så mindre framträdande ut som möjligt. Camouflage för bristningar är inte alls som en tatuering, förutom en liknande enhet. Allt från nålval, typ av pigment/bläck och pigmentets avsättning är olika.

bottom of page