top of page

Läppigmentering

Phi Contour – Semi Permanent Tatuering

PhiContour behandling är den senaste tekniken för att utföra en semi-permanent sminkning av läppar. Formen beräknas utifrån den gyllene skärningspunkten och enligt ansiktsmorfologi. Den innebär att vi beräknar formen på dina läppar efter dina unika proportioner. Läpparnas symmetri räknar vi ut genom att använda PhiBrows applikation.


PhiContour erbjuder olika tekniker för att korrigera sådant som du inte är nöjd med men istället vill markera med nya konturer. De beräknas i enlighet med estetiska regler och vi ser till att även din önskan tas med i beräkningen.


Vårt mål är att göra korrigeringar i färg och form, men utan kraftig sminkningseffekt. För att det ska bli bra är det viktigt att du inte har någon annan pågående behandling för ditt ansikte. Är det så att du även har eksem i ansiktet eller seborroisk dermatit, akne, finnar eller skador i läpparna.

Image by Johny Georgiadis

TID & ANTAL

120 min + återbesök 60 min inom 3 månader

INDIKATION

- Asymmetrier
- Ojämn läppfärg
- Önskar en mer sminkad look

RISKER

- Rodnad
- Svullnad
- Skorpbildning
- Klåda

SCHEMA

- Rengöring
- Behandling

Anchor 1

Vanliga frågor

Är behandlingen smärtsam?

Smärtan är väldigt olika från person till person. Vissa tycker att det knappt känns, medan andra tycker att det känns mer. Alla har klarat av att genomgå hela behandlingen, men räkna med att det kommer att kännas som ett rispande i huden. Under behandlingens gång har man möjlighet att få bedövning.


När ser jag resultat?

Den första veckan kommer pigmenteringen att ha en betydligt mörkare och kraftigare färg. Under läkningsprocessen kommer ca 40% av intensiteten i pigmentet att släppa. Efter 4-6 veckor ser man det slutgiltiga resultatet.


Vem passar det att göra läppigmentering på?

Nästan alla. För de som vill se fantastiska ut varje dag, de som önskar korrigeringar i symmetri och ojämn läppfärg, allergiker som inte tål vanlig make-up t.ex.


Går det att sminka på tatueringen?

Absolut. Permanent make-up är inte nödvändigtvis en ersättning för vanligt smink. Adderande smink kan alltid appliceras förutom under läknings perioden.


Att tänka på innan behandling:

- Du får inte ta medicin som innehåller aspirin, omega 3 eller blodförtunnande egenskaper minst 4 dagar innan behandlingen.

- Sola inte på 24 timmar innan ditt besök.

- Undvik alkohol, kaffe samt energidrycker så som Redbull med hög koffeinhalt 24 tim innan besöket.


Kontraindikationer:

- Du bör inte ha högt blodtryck

- Du får inte vara gravid

- Du får inte ha några blodsjukdomar

- Inte äta blodförtunnande medicin

- Är du under behandling utav Roaccutan (acne medicin) måste du vänta minst 6 månader efter avslutad behandling innan du kan pigmentera dina ögonbryn. Alt rådfråga din läkare.

- Du bör inte ha sår, utslag, eksem, pågående herpes, pågående psoriasis, bränt dig i solen eller minsta lilla hudirritation kring och på området.

- Gjort djupgående hudbehandling senaste 4 veckorna (botox, laser, kemisk peeling mm.)

- Gjort fillers inom de senaste 4 veckor.

- Om du har diabetes (risk för långsam läkning, infektion och att pigmenten fäster dåligt)

- Om du lider av allvarliga sjukdomar såsom cancer, epilepsi, narkolepsi, autoimmuna sjukdomar (rådfråga din läkare först).

- Vi utför ej kosmetisk tatuering på personer under 18 år.


Att tänka på efter behandling:

Kund får med sig skötselråd efter behandling. Det förekommer en lätt svullnad efter behandlingen som kan vara i 24-48h. Under de första två veckorna efter behandlingen ska du undvika allmän badning, solbadning, solarium, bastu, skönhetsbehandlingar och intensiv träning tillsammans med svettning, kontakt med damm etc.

Färgen kommer att vara mer intensiv den första tiden, men brukar blekna inom de närmsta 3-7 dagarna. Pilla aldrig bort eventuella skorpor på egen hand, det kan ta med pigmenten.

Under de första sju dagarna ses området mörkare med upp till 40%.

Image by Johny Georgiadis

Hur fungerar det?

Hur går det till?

PhiContour är en sorts kosmetisk tatuering. Med hjälp av de finaste sterila nålarna, appliceras pigment i de översta hudlagret på läpparna. Läppigmentering är generellt sett en passande behandling för alla och kan skräddarsys för att passa alla hudtyper. Målet med en kosmetisk tatuering är att skapa en fin harmonisering i ansiktet. Med en perfekt läppigmentering kan du njuta av att alltid se fräsch ut i alla lägen.

En korrekt utförd pigmentering kommer ge dig en vacker look utan att ta över ansiktets drag och se för sminkad ut.


Hållbarhet

Läppigmentering kan hålla i 3-5 år. Men kan även sitta kvar längre. Du kan aldrig vara garanterad att pigmenteringen kommer försvinna till 100 % det är därför viktigt att noga tänka igenom val av form och färger.


Vad kan man uppnå?

Med en läppigmentering kan man uppnå en jämnare läppfärg likt sin egna. Eller ändra tonen på läpparna helt. Pigmentet blandas och skräddarsys helt efter kundens önskemål och behov. Man kan även få en finare läppkontur och jobba fram en bättre symmetri.

bottom of page