top of page

Permanent hårborttagning

Permanent hårborttagning med laser (Soprano Titanium)

Permanent hårborttagning med laser är särskilt effektivt mot mörkare typer av hår, och eliminerar oönskad och generande hårväxt permanent. För dig som söker permanent hårborttagning är alltså vår laser-hårborttagning ett bra alternativ för att ta bort hår permanent.

Skövdekliniken erbjuder effektiv hårborttagning med senaste tekniken Soprano Titanium.


Effektiv och permanent hårborttagning

Laserenergin omvandlas till värme och förstör hårsäcken utan att skada huden. Soprano Titanium är effektivare, snabbare och säkrare än tidigare generationers laser- och ljusbehandlingar. Med hjälp av tre olika våglängder i samma munstycke når vi ett ännu bättre resultat än tidigare med vår laserhårborttagning.

Image by Johny Georgiadis

TID & ANTAL

20-150 min per behandling. 6-8 behandlingar för kropp, 8-10 behandlingar för ansikte. (väldigt individuellt)

INDIKATION

- Oönskad hårväxt
- Inåtväxande hårstrån

RISKER

Behandlingen är riskfri

SCHEMA

- Rengöring
- Behandling

Anchor 1

Vanliga frågor

Är behandlingen smärtsam?

Beroende på valt område så kan smärtan upplevas olika från person till person, men med dagens apparaturer är det nästintill smärtfritt.


När ser jag resultat?

Redan efter första behandlingstillfället kan man se en märkbar skillnad. Men tydligare resultat brukar komma efter 4:e behandlingen.


Att tänka på innan behandling:

Det är vikigt att du är slätrakad inför din behandling. Du kan vara solbrun men inte solbränd där huden är röd och irriterad. Du ska inte ha solat 2 veckor innan din behandling. Mycket ljust, vitt eller grått hår och även rött går inte att ta bort permanent med hjälp av laser. Det går inte att behandla över tatueringar. Du får inte vara gravid eller ammande. Du får inte vaxa, rycka eller noppa håret innan din behandling.


Att tänka på efter behandling:

Det är viktigt att skydda det behandlade området från extrem solexponering under de närmaste 24 timmarna efter en behandling. Undvik intensiv träning som orsakar svettning och bastubad till dagen efter behandlingen.


Vid hårreducering är det viktigt att inte förstöra hårets växtcykel genom vaxning eller plockning av hår.

Image by Johny Georgiadis

Hur fungerar det?

Laserljuset passerar genom huden och värmer upp pigment i håret. Värmen sprider sig från håret ned till hårrötterna som värms upp till ca 70°C och förstör de hårproducerande cellerna. För att få en effektiv behandling och ett optimalt resultat när du vill ta bort hår krävs att hårsäckarna uppnår rätt temperatur. Det är därför viktigt att anpassa styrkan i förhållande till hud- och hårfärg.


Jämfört med andra hårborttagningsmetoder är risken för hudskador liten med vår laser-hårborttagning. Handenhetens inbyggda kylsystem kyler ned huden under behandlingen, medan temperaturen i hårrötterna inte påverkas.


Vi rekommenderar alltid 6-8 behandlingar men vissa områden kan gå snabbare & vissa kan ta längre tid. Allt hår på vår kropp har tre olika faser. Växt-, avstötnings- samt vilofasen och varje hårstrå lever sitt eget liv. Om det inte vore så skulle vi vara väldigt håriga vissa perioder och hårlösa andra. När det gäller hårborttagning så kan vi bara ta bort håret som är i en växtfas. 80% av håret är permanent borta efter din behandlingskur och resterande 20% är hormonstyrande hårsäckar som vi måste ha för att skydda huden.

bottom of page